Tuesday, September 17, 2013

Pindah rumah

Lama dah tak tulis dalam blog sendiri. Banyak perkara perlu diuruskan dalam sebulan dua ini. Sebelum raya puasa, balik kampung awal. Alhamdulilillah, sempat jumpa arwah atuk. Beliau meninggal sehari sebelum raya. Dalam tahun ini ajer ramai keluarga meninggal dunia. Mula-mula anak eksiden, saya cuti 2 bulan. Hari anak keluar wad, adik bongsu meninggal dunia. Selang 3 bulan, 31 Jan 2013 mak mertua meninggal dunia bersamaan tarikh hari jadi anak ke 2. Sebelum puasa, atuk sedara meninggal dunia dan akhirnya sehari sebelum raya puasa, atuk pulak meninggal dunia.  Seminggu balik KL, jiran cina selang 2 buah rumah pulak mati tiba-tiba sebab batu karang dalam pankreas pecah.  KITA? belum tahu lagi bila akan dipanggil ilahi. Semua ini adalah peringatan daripada Allah untuk saya sendiri supaya lebih mendekatiNya.

Seminggu balik bercuti raya, tuan rumah sewa pulak nak naikkan harga sewa rumah. Tahun depan hanya tinggal bertiga saja. Pening cari rumah sewa. Tapi Allah maha mengasihi, menyayangi umatnya. Alhamdulillah dalam seminggu saya dapat cari flet murah depan Sek Men BTHO. Awal bulan sepuluh baru masuk. Kepada pelanggan setia saya, mulai bulan depan, Oktober saya sudah berpindah kerumah baru. Bulan ini memang bulan serabut/pening mengemas barang untuk berpindah. Tiada tempahan untuk bulan ini. Yang berminat untuk hadir kelas pun ditunda sehingga saya sudah bersedia. 

Minggu lepas, anak kedua Arfa baru habis UPSR. Bulan depan anak sulung pulak nak PMR. Dari bulan Januari sehingga bulan Oktober tahun ini, berbagai perkara terjadi. Lagi 2 bulan habis tahun 2013. Tahun bertambah, Umur bertambah. Amal untuk akhirat tak bertambah pun. Semoga Allah permudahkan urusanku supaya aku dapat lebih dekat diri kepadaNya. Diharap perancanganku dapat berjalan dengan lancar.

2 comments:

Yaati Nor said...

Insha Allah..semoga semua dipermudahkan kak..ILMU-IMAN-AMAL..

"Zura Fancy Cookies" said...

TQ Yaati.