Sunday, April 6, 2014

Terima kasih

Hari ni buka blog ada yang beritahu yang dia selalu ikuti blog saya.  Ohh... saya rasa bersalah pulak sebab lama tak update blog ini.  Terima kasih banyak-banyak kepada yang memberi maklumbalas dalam ruangan komen tu.  In shaa Allah saya akan cuba selalu update perkembangan dalam bolg ini.  Walaubagaimanapun, kepada sesiapa yang selalu ikuti perkembangan blog ini, ingin saya maklumkan bahawa saya sekarang juga sedang mengambil kursus professional clay untuk mengajar kanak-kanak dan orang dewasa. Tempahan juga dibuka kepada sesiapa yang berminat jika ada kelapangan.  Boleh tengok dalam blog http://zuraothman.blogspot.com untuk melihat hasil yang telah saya pelajari dalam kelas soft ckay.

kelas deko kukis


Ini pula adalah hasil tangan dari pelanggan yang hadir kelas mendeko kukis bulan lepas.  Sekarang hari minggu pun jadual saya begitu padat kena pergi kerja luar kawasan. Itu yang tak sempat untuk membuat kelas.  Walaubagaimanapun, minggu depan, ada sorang yang request untuk hadir kelas, Ahad 20/4/2014. Kalau ada sesiapa nak join juga boleh maklumkan kepada saya.

cookies huruf A hingga Z


Ini juga tempahan dari pelanggan. Beliau tempah 2 bekas. Satu bekas ada huruf A-Z. RM 30 satu bekas. Terima kasih kepada yang tempah. Saya pun dah lupa juga namanya :(.

Cookies hehehe...


Dah lama saya tak update blog ini kerana tak sempat.  Bila buka blog, ohhh...baru terperasan, last update bulan Januari lepas. Sekarang dah bulan April. Ini adalah tempahan dari pelanggan saya untuk hari pertunangan kawannya. Saya nak tulis pun malu nama cookies ini...hahaha....

Tuesday, January 21, 2014

Jubah anak lelakiku...


Lama dah tak cerita perkembangan diri.  Ini adalah jubah anak lelakiku. 3 helai dapatku siapkan. Sebenarnya, tahun ini aku hantar anak lelakiku yang sulung belajar agama kat madrasah di Lubok Tapah, Pasir Mas Kelantan. Jadi banyaklah jubah di perlukan. Husband pulak suruh beli kain ajer dan jahit sendiri. Katanya lagi murah dan kita boleh cari kain cotton yang elok. Dengan kepakaran yang tak seberapa dan adanya jubah contoh, berjaya juga aku siapkan 3 helai dalam masa 4 hari. Menjahit secata intensif memandangkan masa yang suntuk. Nasib baiklah masa ini tiada tempahan cookies.  Lepas berjaya ajer jahit jubah, husband beli pulak kain cotton untuk jahit baju kurta 4 helai.  Yang ini pun nasib baik ada baju sampel jugak.  Jadi nak kena berusaha untuk siapkan secepat mungkin.

Tempahan cookies nama PIYA


Pelanggan yang tempah cookies yang ini pun saya lupa nak tanya nama.  Beliau tempah nama PIYA sebanyak 40 bungkus.  Masa buat cookies ni, datang mood untuk buat warna soft jer semua.  Maka siaplah cookies warna pastel dan lagipun pelangan ini tak request pun apa2 warna.  Jadi ikut suka hati sayalah nak deko camne :).